Ritam kup 2009.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Srbije i Sekretarijata za sport i omladinu Beograda, 24. i 25.10.2009. u hali  “Pinki-Zemun”, održan je treći “Ritam kup”, dvodnevno takmičenje na kome su učestvovala 33 kluba iz 11 zemalja (Belgije, Belorusije, BIH, Bugarske, Hrvatske, Nemačke, Madjarske, Moldavije, Rumunije, Slovenije i Srbije), sa preko 130 takmičarki.Takmičenje se odvijalo u 6 kategorija, uz finalna takmičenja po rekvizitima za juniorsku i seniorsku kategoriju. U pauzama takmičenja, publici su svoje vežbe prikazivale članice škola ritmičke gimnastike klubova Ritam i Ritam-Pinki.

U subotu, 24.10.2009. u 14 časova, takmičenje je svečano otvorio g. Dane Korica, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije, a priznanja najboljim takmičarkama u kategorijama koje su do tada završile svoje nastupe, dodelili su g. Dane Korica i g. Dragan Ćirić, predstavnik Sekretarijata za sport i omladinu Beograda.

U želji da ovogodišnji turnir na poseban način obeleži i dvadeset godina od Svetskog prvenstva u Sarajevu 1989. godine, kada je naša ritmika postigla svoje najbolje rezultate u istoriji, publici su redstavljene članice tadašnje reprezentacije Jugoslavije u ritmičkoj gimnastici, a za uspomenu na ovaj dan, Milena Reljin Tatić je svakoj od njih uručila plaketu sa posvetom.

U nedelju, 25.10.2009. u okviru ceremonije dodele priznanja najboljim takmičarkama, nastavljena je tradicija dodele Trofeja “Srdjan Knežević” koji je ove godine zavredila Lieselotte Diels iz belgijskog kluba “No Limits”, a trofej joj je uručila supruga pokojnog novinara, gospodja Slavica Knežević.

Imali smo zadovoljstvo i čast da se našem pozivu da bude vrhovni sudija takmičenja odazvala gospodja Hajdi Bruneder, iz Austrije, predsednica Tehničke komisije za ritmičku gimnastiku Evropske gimnastičke federacije-UEG.

Specijalne poklone najboljim takmičarkama, kao i poklone za sve učesnice, obezbedile su kompanije “PharmaSwiss”, “Djak” i “Nestle”, a u    realizaciji Turnira, pored Ministarstva i Sekretarijata, pomogli su nam “Lasta”, hotel “REX”, “Gradsko zelenilo”, “Mivela” i “Andrax NK”.