Ritam kup 2007.

U periodu 26. – 29.10.2007. godine, u hali „Pinki“ u Zemunu, održan je međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici pod nazivom „RITAM KUP 2007“. Ovo je prvi međunarodni turnir koji organizuje sportski klub „Ritam“, sa namerom da bude tradicionalan i da se održava svake godine. Na takmičenju je ušestvovalo 19 klubova iz 10 zemalja, a nastupilo je 66 gimnastičarki. U pauzama takmičenja, publici su se predstavile i ritmičarke iz sedam klubova iz Srbije.

Turnir je zvanično otvorio Aleksandar Šoštar, pomoćnik Ministra za omladinu i sport Republike Srbije, a himnu Srbije je pevao hor OŠ „Milan Đ. Milićević“. Priznanja najboljim takmičarkama dodelili su Snežana Lakićević Stojačić – predsednica Gimnastičkog saveza Srbije i Dane Korica – generalni sekretar Sportskog saveza Srbije, a specijalne poklone uručio je predstavnik Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, Dragan Ćirić koji je i zvanično proglasio takmičenje završenim.

Pokrovitelji Turnira su Ministarstvo za omladinu i sport Republike Srbije i Sekretrijat za sport i omladinu grada Beograda. Poklone i osveženje za sve učesnike obezbedile su firme: Findomestic Banka, Across, Andrax NK, Jamnica, Protent, Fruvita, Silbo i Bata Medenjak, a medicinsku zaštitu učesnica je obezbedio Dom zdravlja „Dr. Ristić“.