Ritam kup 2018.

Informacija sa takmičenja:
 
U hali USC Voždovac (Banjica), 21. i 22. aprila je održan 12. međunarodni FIG turnir u ritmičkoj gimnastici, “Ritam kup”. Ovo je jedino gimnastičko takmičenje u Srbiji koje se nalazi u zvaničnom kalendaru Međunarodne gimnastičke federacije – FIG.
 
I ove godine pokrovitelj Turnira je bio Sekretarijat za sport i omladinu Beograda, a učestvovalo je 30 ekipa iz 17 zemalja (BIH, Bugarske, Crne Gore, Češke, Estonije, Hrvatske, Izraela, Kipra, Litvanije, Mađarske, Malte, Rumunije, Rusije, Slovenije, Švedske, Turske i Srbije), sa ukupno 129 ritmičarki, od kojih je 119 bilo u zvaničnoj konkurenciji.
 
Ovoga puta, Trofej “Srđan Knežević” koji se dodeljuje u znak sećanja na istaknutog novinara koji je tokom svoje karijere pratio i voleo ritmičku gimnastiku, pripao je seniorskoj reprezentativki Rusije, Polini Khoninoj.
 
Plaketu “Olivera Radosavljević” u spomen na ženu koja je kao trener i pedagog ostavila neizbrisiv trag u našoj ritmici, zaslužila je Natalija Gorbulina, jedna od najboljih Ruskih trenera čija je takmičarka, Polina Khonina osvojila prvo mesto u seniorskoj kategoriji, a Trofej joj je predala unuka gospođe Radosavljević, Tamara Baltić, jedna od trenera naših reprezentativki.
 
Nekoliko takmičarki iz Srbije su ostvarile odlične rezultate i ostavile dobar utisak na sudije i gledaoce. To pokazuje da imamo talentovane devojčice i za ovaj sport i da postoji mogućnost daljeg napretka, ukoliko bi se obezbedili adekvatni uslovi za trening, jer je Beograd praktično jedini glavni grad u Evropi koji nema specijalizovanu salu za gimnastiku.
 
U veoma kvalitetnoj seniorskoj konkurenciji, Nastasija Gvozdić (Ritam), na svom prvom takmičenju nakon povrede, osvojila je odlično 5. mesto u višeboju.
U kategoriji kadetkinja, Mina Čolić (Radnički) je osvojila 3. mesto u višeboju i 1. mesto u vežbi obručem, Dunja Milivojević (Ritam-Pinki) je osvojila dva 2. mesta u vežbama bez rekvizita i loptom, a Ema Tošić (Ritam-Pinki) 3. mesto u vežbi vijačom.