2023 Revija “Ritam-Beogradu”

U nedelju, 18.06.2023. u hali Pinki-Zemun je održana tradiconalna 21. Revija ritmičke gimnastike “Ritam-Beogradu” na kojoj je učestvovalo preko 400 članica klubova Ritam i Ritam-Pinki. Reviju je pratilo oko 1.000 gledalaca koji su aplauzima nagrađivali izvođenje individualnih i grupnih koreografija.

Publici su predstavljeni naši treneri: Dragana Adžić, Marija Stefanović, Teodora Vladisavljević, Lenka Tomić, Valentina Najdanović – Šoškić, Ana Cucić, Ivana Milošević, Ivana Stevanović, Sonja Krpučin, Ivana Jezdimirović, Milica Radošević, Anđela Mažibrada, Angelina Vitorović, sutkinje: Jasmina Mančić, Maja Mandić, Sofija Vukićević, Tamara Pavlović – Kasporski i Marija Lekić i naša bivša reprezentativka, Sandra Vlček, koja je sada demonstrator i budući trener, a kao neizostavni deo našeg tima, i doktorka Božica Suzić – Todorović.

Pozdravili smo i naše reprezentativke: seniorke, Mašu Tošič, Nikolinu Leković, Andrijanu Blažić i Anđelu Mažibradu, juniorke Maša Nikolić i Emu Tošić i uz njih, gospođu Borislavu Durić, trenera i baletskog pedagoga, a program je vodila naša Milena Reljin Tatić koja je glavni trener u klubu, međunarodna sutkinja najvišeg nivoa i selektor reprezentacije Srbije.

U kratkim pauzama, dok su se vežbačice nameštale za svoje koreografije, upoznali smo publiku sa uspesima kluba u prolećnom delu sezone, od čega su najvažniji:

  • Još jedan uspešno organizovan 17. po redu FIG Ritam kup – jedini turnir u našoj zemlji koji se nalazi u zvaničnom kalendari Međunarodne federacije (FIG);
  • Na prvenstvu Srbije u najkvalitetnijem, A individualnom programu, od ukupno 24 zlatne, 24 srebrne i 24 bronzane, osvojili smo 13 zlatnih, 10 srebrnih i 15 bronzanih medalja, a naše takmičarke su prvakinje Srbije u seniorskoj i juniorskoj kategoriji i ekipno u kadetskoj.

Ovo je bila prilika i da se zahvalimo onima koji podržavaju naš rad, a to su:

  • Ministarstvo sporta Republike Srbije
  • Sekretarijat za sport i omladinu Beograda
  • I kompanije: Ribela, Laser Print, Colloid, Svirl & Tvirl, Montesol Travel, Nenex Trade i naravno hala Pinki – Zemun.

Kao i uvek, Revijom završavamo opšte treninge koji će biti nastavljeni od septembra. Mašu Nikolić očekuje Svetsko juniorsko prvenstvo početkom jula, a jedna od seniorki iz našeg kluba će predstavljati Srbiju na Svetskom prvenstvu u avgustu, u Valensiji. Ostale takmičake čeka pauza u julu, a onda pripreme i treninzi od avgusta.

« of 72 »

Podeli:

Pogledajte još

Pratite nas

Pratite poslednje vesti i aktuelnosti vezane za GK Ritam