2024 Revija “Ritam Beogradu”

U nedelju, 16.06.2024. je održana tradiconalna 22. Revija ritmičke gimnastike Ritam-Beogradu na kojoj je učestvovalo oko 400 članica klubova Ritam i Ritam-Pinki. Reviju je pratilo oko 1.000 gledalaca koji su aplauzima nagrađivali izvođenje individualnih i grupnih koreografija.

Publici su predstavljeni:

Naši treneri (neke od njih su i sutkinje): Marija Stefanović, naša balerina i trener Borislava Durić, Tamara Pavlović Kasporski, Dragana Adžić, Ana Cucić, Valentina Najdanović Šoškić, Ivana Milošević, Sonja Krpučin, Ivana Stevanović, Lenka Tomić, Milica Radošević, Ivana Jezdimirović, Milica Zdravković, Maša Novićević, Teodora Vladisavljević i naš trener-sudija, a još uvek i takmičarka i reprezentativka Srbije Anđela Mažibrada.

Sutkinja Marija Lekić i međunarodne BREVE sutkinje: Jasmina Mančić, Maja Mandić i Sofija Vukićević

Naši demonstratori: Nevena Glišić, Jana Petrović, Anastasija Radojičić i Miona Milošević

Posebno su pozdravljene, naša doktorka Božica Suzić Todorović, Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti polova koja se obratila i pozdravila sve prisutne i Ljiljana Ašković, direktorka sektora sporta i prodaje u hali Pinki.

Na početku Revije se prikazala grupne vežba reprezentacije Srbije koja nas je predstavljala na Prvenstvu Evrope u maju ove godine koju čine: iz kluba Trijumf – Mina Čolić, iz kluba Ritmika iz Novog Sada – Tamara Stanivuk, iz kluba Gimnastiks iz Niša – Jovana Jevtić, iz kluba Ritam-Pinki – Nađa Pešić i iz kluba Ritam – Andrijana Blažić i Anđela Mažibrada.

U kratkim pauzama, dok su se vežbačice nameštale za svoje koreografije, upoznali smo publiku sa skorijim uspesima kluba od čega su najvažniji:

  • Od 2010. godine, bez prekida, na osnovu takmičarskih rezultata, Ritam je najbolji klub ritmičke gimnastike u Srbiji.
  • Još jedan uspešno organizovan, 18. po redu FIG Ritam kup – jedini turnir u našoj zemlji koji se nalazi u zvaničnom kalendari Međunarodne federacije (FIG) na kome su učestvovale takmičarke iz 23 zemlje.
  • Na Evropskom prvenstvu u individualnom programu Srbiju su predstavljale: seniorke – Nikolina Leković i Maša Tošić i juniorke Maša Nikolić i Ema Tošić, sve četiri iz kluba Ritam. Njih 4 su takođe predstavljale Srbiju i na prvom Evropskom kupu.
  • Na prvenstvu Srbije u najkvalitetnijem, A individualnom programu naše takmičarke su prvakinje Srbije u juniorskoj i kadetskoj kategoriji, a od seniorki očekujemo to isto na jesen.

Ovo je bila prilika i da se zahvalimo onima koji podržavaju naš rad, a to su:

  • Ministarstvo sporta Republike Srbije
  • Sekretarijat za sport i omladinu Beograda
  • I kompanije: Ribela, Laser Print, Koloid, Svirl & Tvirl, Nenex Trade, Coca-Cola, Bambi, Costa Coffee i naravno hala Pinki – Zemun.

Kao i uvek, Revijom su završeni treninzi u prvoj polovini godine i nastavljamo ih u septembru, dok takmičarke imaju pauzu samo tokom jula meseca.

« of 72 »

ARENA SPORT

SOS KANAL

#IzPrveRuke

Podeli:

Pogledajte još

Vesti

2024 Sportska bajka – Zoo vrt

❤️I ove godine naš klub je bio deo jedne divne sportske manifestacije. Sportska bajka koju organizuje karate klub Nippon se

Vesti

2024 TIM kup

U subotu, 15. juna naše takmičarke iz GK Ritam i GK Ritam-Pinki su učestvovale na Tim kupu koji je održan

Pratite nas

Pratite poslednje vesti i aktuelnosti vezane za GK Ritam