2023 Svetsko prvenstvo Valensija

40. Svetsko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici je održano Valensiji, Španija u periodu od 23. do 27. avgusta. Našu zemlju je predstavljala Maša Tošić iz kluba Ritam. Zajedno sa njom su u Španiju otputovale i Milena Reljin-Tatić, selektor i sutkinja na ovom takmičenju i gospodja Borislava Durić, trener.

Maša je u januaru ove godine prešla u seniorsku konkurenciju, u junu bila finalistkinja na Grand Prix turniru u Brnu, a ovog avgusta je branila boje naše zastave na Svetskom prvenstvu.

Jedno veliko bravo za našu mladu seniorku koja je u poslednjih mesec dana pred Svetsko prvenstvo bila 2 puta bolesna, ali je ipak smogla snage da nastupi i dala je sve od sebe.

Maša je zauzela 68. mesto u višebojskom plasmanu od 82 vežbačice. Najbolji plasman i najvišu ocenu (26.150) je dobila u vežbi čunjevima, gde je zauzela 60. mesto.

Još jednom čestitke celom timu Srbije! Uskoro nas očekuje i Balkanski šampionat u Budvi koji će se održati u periodu od 15. do 17. septembra. Na ovom takmičenju će, pored juniorki i seniorki učestvovati i reprezentativke Srbije u mlađim kategorijama.💪🏼🇷🇸

« of 5 »

Podeli:

Pogledajte još

Vesti

2024 Trofej Novog Sada

Proteklog vikenda su naše takmičarke učestvovale na Trofeju Novog Sada, medjunarodnom turniru u ritmičkoj gimnastici koji je održan u periodu

Vesti

2024 Pirueta kup

U subotu 16. marta je održan Pirueta cup u Virovitici na kome su učestvovale gimnastičarke iz GK Ritam i ostvarile

Pratite nas

Pratite poslednje vesti i aktuelnosti vezane za GK Ritam