2023 Novogodišnja priredba

🧡Danas je u Hali Pinki-Zemun održana 21. Novogodišnja priredba koju tradicionalno na kraju svake godine organizuju klubovi Ritam i Ritam-Pinki.

🩷Bilo je preko 400 učesnica. To su devojčice koje vredno treniraju na naših 10 punktova u Beogradu. One su sa svojim trenerima pripremile veoma zanimljive koreografije.

🧡Takodje danas su se predstavile i devojčice koje treniraju u “MIX grupi” u Pinkiju, a to su naše ritmičarke koje se takmiče u B grupnim vežbama i u C individualnom programu.

🩷Naravno, kao i svake godine naše takmičarke su pripremile zajedničku koreografiju kojom su otvorile i zatvorile današnju priredbu. Pored ove vežbe imali smo priliku da vidimo i njihove grupne koreografije sa kojima su nedavno nastupale na Prvenstvu Srbije u A grupnim vežbama, a naše reprezentativke su prikazale i svoje individualne vežbe.

🧡Publici su predstavljeni i naši treneri, a program je vodila Milena Reljin Tatić koja je glavni trener, međunarodna sutkinja najvišeg nivoa i selektor reprezentacije Srbije.

🩷Na tribinama je bilo oko 1.000 gledalaca koji su naše divne devojčice nagrdjivali gromoglasnim aplauzima!

Ovo je bila prilika i da se istaknu uspesi ostvareni u 2023. godini. Od 2010. godine, bez prekida, na osnovu takmičarskih rezultata, Ritam je najbolji klub ritmičke gimnastike u Srbiji, četrnaesti put za redom! I ove, kao i prethodnih godina, takmičarke kluba Ritam su činile okosnicu reprezentacije Srbije, a ove godine je i Ritam-Pinki imao članicu reprezentacije.

Na Evropskom prvenstvu Srbiju su predstavljale seniorke – Maša Tošić, Andrijana Blažić i Anđela Mažibrada. Na Svetskom juniorskom prvenstvu našu zemlju je predstavljala Maša Nikolić, uz Minu Čolić iz kluba Trijumf. Na Balkanskom šampionatu u kategoriji seniorki Srbiju su predstavljale Nikolina Leković, prvakinja Srbije i Anđela Mažibrada, u juniorkama Maša Nikolić i Ema Tošić (Ritam-Pinki), a u kategoriji kadetkinja Dušica Žujko i Lena Lazić. Na svetskom prvenstvu za seniorke našu zemlju je predstavljala Maša Tošić kojoj je ovo bila prva godina u seniorskoj konkurenciji. Takođe, Maša je ove godine na Grand Prix takmičenju u Brnu ušla u finale u vežbi loptom, što je izuzetan rezultat.

Na Apsolutnom prvenstvu Srbije Nikolina Leković je osvojila 1.mesto u višeboju, u sva 4 finala po rekvizitima, kao i u ekipnoj konkurenciji zajedno sa Andrijanom Blažić i Anđelom Mažibradom. Na takmičenju je bilo ukupno 15 individualnih i 3 medalje za ekipni plasman, a naše takmičarke su ih sve osvojile.

I ove godine je uspešno organizovan međunarodni FIG turnir Ritam kup,  jedini turnir u Srbiji koji se nalazi u kalendaru Međunarodne gimnastičke federacije-FIG.

Istaknuta je podrška Ministarstva sporta Republike Srbije i Sekretarijata za sport i omladinu Beograda, kao i nekoliko firmi koje pomažu rad kluba: Laser Print, Ribella, Koloid, Nenex Trade, Paraćinka – Paraćin, Koka-Kola, Rosa i Swirl-Twirl.

Naravno, posebno je istaknuta zahvalnost medijima koji prate ritmičku gimnastiku.

👋🏼Novogodišnjom priredbom završavamo treninge u ovoj godinu. Naše takmičarke se u salu vraćaju 8. januara, a devojčice koje treniraju na našim punktovima sa treninzima nastavljaju od 22. januara 2024. godine.

Želimo vam srećne praznike! 🧡

« of 51 »

Podeli:

Pogledajte još

Vesti

2024 Sportska bajka – Zoo vrt

❤️I ove godine naš klub je bio deo jedne divne sportske manifestacije. Sportska bajka koju organizuje karate klub Nippon se

Vesti

2024 TIM kup

U subotu, 15. juna naše takmičarke iz GK Ritam i GK Ritam-Pinki su učestvovale na Tim kupu koji je održan

Pratite nas

Pratite poslednje vesti i aktuelnosti vezane za GK Ritam