2023 FIG turnir MTM Narodni Dom – Ljubljana

Na međunarodnom FIG turniru u Ljubljani učestvovala je reprezentacija Srbije u sastavu: seniorka, Maša Tošić (GK Ritam) i juniorke Maša Nikolić (GK Ritam) i Mina Čolić (GU Trijumf).
Na žalost, Nikolina Leković se razbolela i nije učestvovala na takmičenju.
35. MTM medjunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici je održan od 7. do 9. aprila i učestvovalo je preko 20 zemalja.

✨U seniorskoj konkurenciji od 31 vežbačice Maša je zauzela 8. mesto u višebojskom plasmanu kao i u vežbi obručem. U vežbi loptom zauzela je 9. mesto, a u vežbi čunjevima i trakom 10. mesto.

✨U kategoriji juniorki Maša Nikolić je zauzela 17. mesto u ukupnom plasmanu u konkurenciji 26 vežbačica. Najbolje se plasirala u vežbi obručem, gde je zauzela 5. mesto. U vežbi čunjevima je zauzela 17. mesto, u vežbi loptom 18. mesto, a u vežbi trakom 22. mesto.

🧡 Čestitamo našim reprezentativkama, ostavile su dobar i zapažen utisak na terenu!

Na ovom turniru su takodje nastupale i vežbačice GK Ritam i GK Ritam-Pinki. U kategoriji prejuniorki 2011. godište, takmičile su se Dušica Žujko i Lena Lazić iz GK Ritam, a u konkurenciji prejuniorki 2010. godište, takmičile su se Emilia Carrera Savin i Anja Dornik iz GK Ritam-Pinki.
🥉Dušica je zauzela 4. mesto u višebojskom plasmanu i 3. mesto u vežbi čunjevima
🥉Lena je u ukupnom plasmanu zauzela 9. mesto dok je u vežbi obručem osvojila bronzanu medalju
✨Emilia je zauzela 7. mesto u ukupnom plasmanu
✨Anja je zauzela 10. mesto u ukupnom plasmanu

Bravo i za naše predjuniorke! Čestitamo 🥰

« of 9 »

Zajedno u Ljubljani

S leva: Tamara Pavlović Kasporski, Marija Vuk i Milena Reljin Tatić.

Tamara i Marija su bile reprezentativke Jugoslavije. Na Evropskom prvenstvu 1990. su se takmičile u pojedinačnoj konkurenciji i odlično su vežbale. Marija je bila više nego odlična, plasirala se u finale i osvojila 7. mesto u vežbi loptom. Ona živi i radi kao trener u Sidneju, a ovih dana gostuje u našem klubu sa svojih 6 takmičarki.

I naša Milena, glavni trener kluba Ritam i selektor reprezentacije Srbije.

Njih tri su zajedno učestvovale na Svetskom prvenstvu u Sarajevu 1989. Tamara i Marija u grupnoj vežbi, a Milena pojedinačno, kada je u višeboju zauzela 6. mesto, a u finalima dva 5. i jedno 7.

Nadamo se i iščekujemo kada će neka devojčica da se približi njihovim rezultatima.

 

 

Nakon Ljubljane, druženje u Beogradu, sada i sa Majom Mandić (devojačko Bjelica), našim trenerom i Breve sutkinjom koja je takođe bila reprezentativka Jugoslavije. Marija, Tamara i Maja su bile članice reprezentativne grupne vežbe koja je imala odličan nastup na Svetskom prvenstvu u Sarajevu 1989.

Podeli:

Pogledajte još

Vesti

2024 Revija “Ritam Beogradu”

U nedelju, 16.06.2024. je održana tradiconalna 22. Revija ritmičke gimnastike Ritam-Beogradu na kojoj je učestvovalo oko 400 članica klubova Ritam

Vesti

2024 Sportska bajka – Zoo vrt

❤️I ove godine naš klub je bio deo jedne divne sportske manifestacije. Sportska bajka koju organizuje karate klub Nippon se

Pratite nas

Pratite poslednje vesti i aktuelnosti vezane za GK Ritam