2013 Novogodišnja priredba

Danas, 22.12.2013. u hali “Pinki-Zemun”, od 12 do 13:30 časova, održana je 11. po redu Novogodišnja priredba kluba Ritam. U grupnim i individualnim vežbama nastupilo je blizu 40 takmičarki kluba (nekoliko njih su bile bolesne) i oko 420 devojčica koje treniraju u našim školama ritmičke gimnastike, uz prisustvo oko 1.000 gledalaca. Najslađe su bile one najmlađe, od 4-6 godina, ali je publika uživala i u vežbama onih od 20 godina. Naravno sve učesnice su dobile novogodišnje paketiće koje je obezbedio klub, ali ih nije delio Deda Mraz, jer bi to veoma dugo trajalo.

U sklopu programa, treneri: Maja Mandić, Darija Mitrović, Jasmina Mančić i Milena Reljin Tatić uručile su počasne zlatne medalje našim seniorkama koje su završile svoju takmičarsku karijeru, a nastaviće je, ili su je već nastavile kao sudije i treneri u našem klubu. Ovo je bila jedna veoma dirljiva scena, a potekla je i po neka suza.

Bilo je reči i o akcijama i uspesima kluba u 2013. godini:

U protekloj, kao i prethodnih godina, naš klub je učestvovao na velikom broju međunarodnih turnira, na svim takmičenjima Gimnastičkog saveza Srbije i realizovao sve planirane akcije. Uspešno smo organizovali naša dva međunarodna takmičenja, Prolećni prijateljski susret u aprilu (29 ekipa iz 7 zemalja, 136 takmičarki) i Ritam kup u oktobru (33 ekipe iz 11 zemalja, 131 takmičarka), Reviju Ritam Beogradu u junu, a ovog vikenda i Novogodišnju priredbu.

Na Prvenstvima Srbije u individualnim i grupnim vežbama, u svim kategorijama A i B programa, u višeboju, po rekvizitima i ekipno, naše takmičarke su osvojile ukupno 18 zlatnih, 19 srebrnih i 19 bronzanih medalja, a sa gotovo svih međunarodnih turnira su se vraćale sa nekom od medalja.

Četiri takmičarke našeg kluba su učestvovale na Evropskom prvenstvu koje je u maju održano u Beču. One su činile okosnicu reprezentacije Srbije u juniorskoj grupnoj vežbi (ukupno 6 takmičarki), koja je dostojno reprezentovala našu zemlju, ispunila očekivanja i u izuzetno jakoj konkurenciji 24 evropske zemlje zauzela 18. mesto.

Na početku svakog olimpijskog ciklusa Međunarodna gimnastička federacija – FIG organizuje ispite za dobijanje licence internacionalnog sudije. Iako su ove godine kriterijumi mnogo zahtevniji u odnosu na prethodne cikluse, sve 4 sutkinje iz našeg kluba koje smo prijavili su položile ovaj ispit (Maja Mandić, Jasmina Mančić, Darija Mitrović i Milena Reljin Tatić), a Milena Reljin Tatić je na poziv FIG-e sudila na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu.

Ove godine smo proširili i našu saradnju sa Rusijom, kao vodećom zemljom u svetu u ritmičkoj gimnastici, tako da su naše 4 perspektivne takmičarke (Nastasija Gvozdić, Natalija Petrović, Nađa Vlahović i Marija Stefanović), u dva navrata tokom leta, učestvovale na trening kampu ruske federacije u Orebiću.

U narednoj godini očekujemo još bolje rezultate naših ritmičarki i na domaćoj i na međunarodnoj sceni. Od nedavno se našem klubu pridružila Milena Milačić koja živi i trenira u Moskvi, a sigurni smo da će njeno prisustvo biti podsticaj za sve naše takmičarke da još bolje i više rade.

Nakon priredbe, u kafeu Impress organizovana je tradicionalna novogodišnja proslava za takmičarke, njihove roditelje i trenere kluba.

« of 14 »

 

 

Podeli:

Pogledajte još

Vesti

2024 Sportska bajka – Zoo vrt

❤️I ove godine naš klub je bio deo jedne divne sportske manifestacije. Sportska bajka koju organizuje karate klub Nippon se

Vesti

2024 TIM kup

U subotu, 15. juna naše takmičarke iz GK Ritam i GK Ritam-Pinki su učestvovale na Tim kupu koji je održan

Pratite nas

Pratite poslednje vesti i aktuelnosti vezane za GK Ritam