2010 Ritam kup

Pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Beograda i opštine Novi Beograd održan je, peti po redu, medjunarodni FIG turnir u ritmičkoj gimnastici „Ritam kup 2011.“ Na takmičenju je učestvovalo 38 ekipa iz 15 zemalja: Belorusije, BIH, Bugarske, Crne Gore, Češke, Egipta, Finske, Japana, Kanade, Kuvajta, Moldavije, Slovenije, Švedske, Rusije i Srbije sa ukupno 100 ritmičarki koje su se takmičile u 5 kategorija.

Glavni sudija na takmičenju je bila bivša olimpijska šampionika Marina Lobač, iz Belorusije.

Takmičenje je održano i uz pomoć firmi koje naš rad podržavaju već duži niz godina, a to su: Lasta, PharmaSwiss, Jana, Zelenilo Beograd, Hotel “REX”, DIS, Hala „Pinki-Zemun“, picerija „Golub“, Laser Print, Monte Sol Travel i BDC Copier System.

Turnir je svečano otvorio zamenik sekretara za sport i omladinu Beograda, gospodin Nemanja Radović.

U ceremoniji dodele medalja, pored medjunarodnih sudija koje su sudile na takmičenju, učešće je uzelo i nekoliko naših izuzetnih sportiskinja – odbojkašice Nadja Ninković i Ana Lazarević i kajakašice Nikolina i Olivera Moldovan, kao i selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, gospodin Zoran Terzić.

U čast sećanja na istaknutog nivinara koji je tokom svoje karijere, pored ostalih sportova, pratio i ritmičku gimnastiku, za nosioca ovogodišnjeg Trofeja „Srđan Knežević“ specijalni žiri je odredio Tjašu Šeme, članicu slovenačke reprezentacije, a Trofej je dodelila supruga pokojnog novinara, gospodja Slavica Knežević.

U jakoj konkurenciji, takmičarke iz Srbije su zabeležile odlične rezultate:

U najmlađoj kategoriji, Anđela Mažibrada (Ritam-Pinki) je osvojila srebrnu, a Isidora Marković  (Partizan) bronzanu medalju.

  • U kategoriji pionirki, Nastasija Gvozdić (Ritam) je osvojila bronzu.
  • U kategoriji kadetkinja, Staša Radulović (Tim) je osvojila 4. mesto
  • U izuzetno jakoj konkurenciji juniorki, Sofija Vukićević (Ritam) je osvojila 4. mesto u vežbi loptom.
  • Naša najbolja seniorka, Vojislava Čekerevac, je nažalost bila povređena i nije stigla da se oporavi do početka turnira, tako da u seniorskoj konkurenciji nismo imali takmičarku koja je mogla da pretenduje na medalju.

Rezultati: Ritam_Cup_2010_final_results

« of 22 »

Podeli:

Pogledajte još

Vesti

2024 Revija “Ritam Beogradu”

U nedelju, 16.06.2024. je održana tradiconalna 22. Revija ritmičke gimnastike Ritam-Beogradu na kojoj je učestvovalo oko 400 članica klubova Ritam

Vesti

2024 Sportska bajka – Zoo vrt

❤️I ove godine naš klub je bio deo jedne divne sportske manifestacije. Sportska bajka koju organizuje karate klub Nippon se

Pratite nas

Pratite poslednje vesti i aktuelnosti vezane za GK Ritam